кадър bgonair.bgДобричко село с над 1000 жители се вдигна на протест заради

...
кадър bgonair.bgДобричко село с над 1000 жители се вдигна на протест заради
Коментари Харесай

Добричко село се вдигна на протест заради липсата на вода

кадър  bgonair.bg

Добричко село с над 1000 поданици се подвигна на протест заради неналичието на вода. Жителите на Дончево описват - от години търпят неволи с ниското налягане и честите повреди, само че в последния месец са били оставени напълно на изсъхнал режим, заяви bgonair.bg .

Ганчо Колев има дребна плантация за птици, където отглежда 14 000 кокошки-носачки. За да не затвори предприятието си, цялостни цистерни от селските чешми в прилежащи обитаеми места.

" Последния месец грам никаква вода да няма в това село, просто " чашата преля ”. Затова са тук хората и си мисля, че няма да спрем, до момента в който не се реши тоя проблем напълно и вечно, споделя той.

Дончево е единствено на няколко километра от Добрич, по тази причина доста млади двойки са предпочели да отглеждат децата си в селото.

Росица Бонева работи в Дома за хора с деменция в прилежащото село Опанец, където са настанени 50 души, част от които лежащо заболели.

" Хубаво, че в селото има чешма, носим вода за хигиената, знаете, че там би трябвало да се мие, да се дезинфекцира и т. н. Това е непосилен човешки труд, доста литри вода! ", споделя тя.

Директорът на ВиК Добрич признава, че в доста обитаеми места има проблеми с водата.

" Тук от 40 години никой нищо не е направил. Тук не е сменено нито едно трасе, една помпа нова не е сложена на никое място! Имахме конфигурирана мощ 200 киловата за 200 семейства ", изясни изпълнителният шеф на ВиК – Добрич Тодор Гикински.

Гикински заяви, че към този момент са сменени 2 помпи, захранващи Дончево, а до края на годината ще бъде пуснато и ново водопроводно трасе.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР